Pinsa Romana Originale ® 4

Pinsa Romana Originale ®

Η Pinsa εφευρέθηκε από τον Corrado Di Marco το 2001, χάρη σε μια διαίσθηση που ήταν και το αποτέλεσμα της μακράς του εμπειρίας και του μεγάλου πάθους του για ψωμί.

Συνδυάζοντας την επιστημονική έρευνα με τις διδασκαλίες του παππού του για τις αρχαίες τεχνικές παρασκευής ψωμιού, ο Corrado κατάφερε να κατανοήσει και να βελτιώσει τους διατροφικούς παράγοντες, καθώς και να δημιουργήσει ένα αποκλειστικό και μη αναπαραγόμενο προϊόν – μια πραγματική επανάσταση στην επιχείρηση πίτσας.

Το μείγμα αλεύρων που χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του Pinsa Romana (σιτάρι, σόγια, ρύζι και φυσικό προζύμι), το υψηλό επίπεδο ενυδάτωσης και η εντελώς διαφορετική διαδικασία παραγωγής πίτσα σε σύγκριση με την παραδοσιακή, καθιστούν αυτό το προϊόν μοναδικό από την άποψη της ποιότητας και της ευπεψίας.

Χαρακτηριστικά που κάνουν την Pinsa επιτυχημένη είναι η χρήση του αλεύρου ρυζιού, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διαδικασία παραγωγής Pinsa καθώς επίσης και το φυσικό προζύμι (lievito madre).

Το διακριτικό σχήμα μιας Pinsa δεν είναι στρογγυλό, αλλά οβάλ. Εκτός από τα οπτικά χαρακτηριστικά του, το προϊόν ξεχωρίζει λόγω πολλών παραγόντων:

• Αργή διόγκωση (τουλάχιστον 48 ώρες)
• Υψηλά ενυδατωμένη ζύμη (περίπου 90%)
• Μείγμα αλεύρου με λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με το αλεύρι για πίτσα
• Δεν υπάρχουν ζωικά λίπη στη ζύμη
• Χαμηλή χρήση ελαιόλαδου
• Η τραγανή ζύμη της, η ευπεψία της και το άρωμά της

Η Pinsa σήμερα: μια παγκόσμια επιτυχία

Η ανάπτυξη της Pinsa στην αγορά ξεκίνησε πριν από περίπου 10 χρόνια.
Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 5.000 Pinserias παγκοσμίως και χιλιάδες πελάτες που γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες αυτού του προϊόντος.
Πέρα από αυτό, η εταιρεία Di Marco ξεκίνησε την κατασκευή του προϊόντος Pinsa Gelo πριν από μερικά χρόνια (με διάρκεια ζωής 18 μηνών).
Όλες οι βάσεις Pinsa Romana κατανέμονται σχολαστικά με το χέρι στα κέντρα παραγωγής και προετοιμάζονται με ένα ειδικό σύστημα που διατηρεί την ποιότητα του προϊόντος μετά από γρήγορη κατάψυξη, έτσι ώστε τα πρότυπα της Pinsa να παραμένουν πάντα υψηλά και ομοιόμορφα.

Προσβασιμότητα